Quantcast
Silicon Valley Bank: Καθησυχαστικές δηλώσεις ενόψει του ανοίγματος των αγορών - enikonomia.gr
share

Silicon Valley Bank: Καθησυχαστικές δηλώσεις ενόψει του ανοίγματος των αγορών

δημοσιεύτηκε:

Με κάθε τρόπο προσπαθούν οι αρχές στις ΗΠΑ να καθησυχάσουν τις αγορές, οι οποίες ανοίγουν αύριο, για πρώτη φορά μετά  την χρεωκοπία της Silicon Valley Bank, και όλοι φοβούνται τα χειρότερα, με βασικότερο το φαινόμενο του ντόμινο, που στην καλύτερη περίπτωση   θα περιοριστεί στην πτώση των χρηματιστηριακών αγορών.

Για το λόγο αυτό, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι υπάρχουν τα εργαλεία για να αντιμετωπιστεί η χρεωκοπία της SVB. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχουν ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση της κατάστασης που προέκυψε με την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB).

“Ουσιαστικά, έχουν τα εργαλεία για τον χειρισμό της παρούσας κατάστασης”, δήλωσε ο Μακάρθι στο πρόγραμμα του Fox News, Sunday Morning Futures.  “Γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και εργάζονται για να προσπαθήσουν να κάνουν κάποια ανακοίνωση πριν από το άνοιγμα των χρηματαγορών”, πρόσθεσε ο ίδιος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.