Quantcast
Στο τραπέζι των συζητήσεων των ηγετών Ρωσίας - Τουρκίας τα σιτηρά - enikonomia.gr
share

Στο τραπέζι των συζητήσεων των ηγετών Ρωσίας – Τουρκίας τα σιτηρά

δημοσιεύτηκε:

Την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ πρωτοβουλία για τις εξαγωγές σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια αναμένεται να συζητήσουν σύντομα οι ηγέτες της Τουρκίας και της Ρωσίας, όπως  γνωστοποίησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA αρμόδια πηγή που γνωρίζει τη διαδικασία.

Ωστόσο δεν έχει οριστεί ακόμΑ ημερομηνία για το θέμα αυτό, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, οι διαπραγματεύσεις για την πρωτοβουλία που επιτρέπει τις εξαγωγές σιτηρών μέσω των ουκρανικών λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να γίνουν εντός της εβδομάδας.

Η συμφωνία

Η συμφωνία θα πρέπει να ανανεωθεί τον Μάρτιο. Ωστόσο η Μόσχα έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της σε ορισμένες από τις διαστάσεις της κυρίως σε ότι αφορά την άρση των κυρώσεων που πλήττουντις δικές της εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Αρμόδια πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε στο RIA πως δεν αποκλείεται να συζητήσουν το  θέμα αυτό στο εγγύς μέλλον ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.  Επίσης η ίδια πηγή ανέφερε πως δεν έχει στη διάθεσή της «ακριβή δεδομένα» επί του παρόντος για το πότε θα γίνει αυτό.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.