Quantcast
Σολτς: Οι τιμές στην ενέργεια δεν θα πέσουν σύντομα - enikonomia.gr
share

Σολτς: Οι τιμές στην ενέργεια δεν θα πέσουν σύντομα

δημοσιεύτηκε:

Στις δύσκολες περιόδους, πρέπει να μένουμε ενωμένοι, τόνισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και απέκλεισε το ενδεχόμενο ανεξάρτητης διαδρομής της Γερμανίας από τους εταίρους στον πόλεμο της Ουκρανίας. Προειδοποίησε δε για διατήρηση των υψηλών τιμών στην ενέργεια «για πολύ καιρό».

«Δεν θα είναι εύκολο. Οι τιμές δεν θα πέσουν σύντομα – αντιθέτως, αυτό το πρόβλημα θα υπάρχει για πολύ καιρό», δήλωσε ο κ. Σολτς σε περίπου 150 άτομα στο Λιούμπεκ, στο πλαίσιο του «Διαλόγου με τους Πολίτες» και διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα στήριξης του εισοδήματος θα συνεχιστούν. «Δεν θα αφεθεί κανείς αβοήθητος», τόνισε ο καγκελάριος.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας, ο κ. Σολτς δήλωσε προσηλωμένος στη συμπόρευση με εταίρους και συμμάχους. «Είναι πάρα πολύ σοβαρές αυτές οι στιγμές και μια κατάσταση όπου δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθος. Ένα λάθος σε αυτές τις συνθήκες θα ήταν τρομακτικό. Δεν υπάρχει για εμάς μοναχικός δρόμος», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που του ασκείται για το θέμα, ο καγκελάριος δήλωσε ότι θέλει πάντα «να κρατάει τα πόδια του στη γη» και ότι δεν καθορίζουν τις αποφάσεις του οι τίτλοι των εφημερίδων ή οι δημοσκοπήσεις. «Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σολτς απάντησε όμως και σε ερωτήσεις σχετικά με την αγάπη, με αφορμή τον πρόσφατο γάμο του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η αγάπη είναι το ωραιότερο πράγμα στη ζωή και όταν δύο άνθρωποι βρίσκουν ο ένας τον άλλον, δεν χρειάζεται πολλή συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά ο καγκελάριος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.