Quantcast
Σολτς σε Πούτιν: Μην χρησιμοποιήσετε χημικά όπλα στην Ουκρανία - enikonomia.gr
share

Σολτς σε Πούτιν: Μην χρησιμοποιήσετε χημικά όπλα στην Ουκρανία

δημοσιεύτηκε:

Νέα προειδοποίηση στη Ρωσία να μην κάνει χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, απηύθυνε σήμερα ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο Όλαφ Σολτς τόνισε: “Εάν η Ρωσία προετοιμάζει μια επιχείρηση παραπλάνησης, ώστε να χρησιμοποιήσει τέτοια (χημικά και βιολογικά) όπλα (στην Ουκρανία), αυτό θα ήταν παραβίαση όλων των κανόνων, συμφωνιών και συμβάσεων”.

“Όχι μόνο το επισημαίνουμε, αλλά επίσης προειδοποιούμε στις συζητήσεις που έχουμε: μην το κάνετε”, συμπλήρωσε.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας χαρακτήρισε “πολύ αποτελεσματικές” τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι ήταν εσκεμμένη απόφαση να μην περιληφθούν οι εισαγωγές ενέργειας σε αυτή τη δέσμη μέτρων.

Αναφερόμενος στην απαίτηση της Ρωσίας να πληρώνεται στο εξής σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που εξάγει σε “μη φιλικές” χώρες, ο Γερμανός καγκελάριος σχολίασε ότι το νόμισμα στο οποίο καταβάλλονται οι πληρωμές έχει καθοριστεί από τις διμερείς συμβάσεις. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η κατασκευή των δύο τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Γερμανία θα ξεκινήσει πιθανότατα εντός του έτους.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.