Quantcast
Στη δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β.  προχώρησε η ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Στη δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β.  προχώρησε η ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Στη δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β. προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, όπως αναμενόταν. Υπενθυμίζεται ότι  αντίστοιχη αύξηση είχε γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η άνοδος των επιτοκίων έφτασε τις 2 ποσοστιαίες μονάδες από τις 20 Ιουλίου. Παράλληλα επισημαίνεται πως το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων από τις τράπεζες από 0,75% διαμορφώνεται στο 1,5%.

«Το διοικητικό συμβούλιο αύξησε τα τρία βασικά επιτόκια της ΕΚΤ κατά 75 μονάδες βάσης:  το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων σε 2 %, 2,25% και 1,50% αντιστοίχως. Οι αυξήσεις αυτές θα ισχύσουν από τις 2 Νοεμβρίου 2022», σημειώνεται μεταξύ άλλων  σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε τη σημερινή απόφαση, προκειμένου να επιτύχει σε μακροπρόθεσμη βάση τον στόχο του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2%. Σε σχετική ανακοίνωση, προστίθεται ότι αναμένεται  να αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια της ΕΚΤ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΚΤ εδώ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.