Quantcast
Στο Αζερμπαϊτζάν η Φον Ντερ Λάιεν - Στόχος η συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου - enikonomia.gr
share

Στο Αζερμπαϊτζάν η Φον Ντερ Λάιεν – Στόχος η συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου

δημοσιεύτηκε:

Στο Μπακού μεταβαίνει σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιουλίου η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προκειμένου να αναζητήσει περισσότερο φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν διότι η ΕΕ επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

«Εν μέσω της συνεχιζόμενης μετατροπής των ενεργειακών αποθεμάτων σε όπλα από τη Ρωσία, η διαφοροποίηση των ενεργειακών εισαγωγών μας αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ» ανέφερε η Κομισιόν σε ανάρτηση στο Twitter.

Η πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν και η Επίτροπος (Ενέργειας) Κάντρι Σίμσον βρίσκονται τη Δευτέρα, 18/7 στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία μας, πρόσθεσε.

Κομισιόν

Φυσικό αέριο: Τι είχε προτείνει η Κομισιόν στις χώρες της ΕΕ

Η  Κομισιόν είχε προτείνει στις χώρες της ΕΕ  να υπάρξει μια συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν  προκειμένου να αυξηθούν οι εισαγωγές φυσικού αερίου και να στηριχθεί η επέκταση του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου ώστε να γίνει αυτό, όπως αναφέρεται στο  προσχέδιο το οποίο είχε   δημοσιεύσει  στις 14 Ιουλίου το πρακτορείο ειδήσεων  Reuters.

Η Γερμανία προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια, μεταξύ των οποίων  συμπεριλαμβάνεται και  η πλήρης διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία καθώς  η 10μερη περίοδος τακτικής συντήρησης του αγωγού Nord Stream 1 λήγει  την τρέχουσα  εβδομάδα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.