Quantcast
SZ: H EE λαμβάνει μέτρα κατά των προσφύγων - enikonomia.gr
share

SZ: H EE λαμβάνει μέτρα κατά των προσφύγων

δημοσιεύτηκε:

«H EE λαμβάνει μέτρα κατά των προσφύγων» επιγράφει η Süddeutsche Zeitung σχόλιό της με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία δίνει βάρος στην προσφυγική κρίση.

Η εφημερίδα του Μονάχου παρατηρεί: «Η ΕΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειες, είτε για να κρατήσει τους πρόσφυγες μακριά, είτε για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Στο προσχέδιο της τελικής ανακοίνωσης της Συνόδου Κορυφής αναφέρεται ότι “απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για να μειωθεί ο αριθμός των παράτυπων προσφύγων, κυρίως από αφρικανικές χώρες, και να αυξηθούν τα ποσοστά επαναπροώθησης”.

Η ΕΕ διαπραγματεύεται μεταναστευτικές συμφωνίες με πέντε αφρικανικές χώρες, αλλά και χώρες όπως το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Οι Ευρωπαίοι υπόσχονται στις χώρες αυτές αναπτυξιακή βοήθεια και επενδύσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεργαστούν. Παράλληλα οι έλεγχοι στην ανατολική Μεσόγειο θα γίνουν πιο “εντατικοί και αυστηροί”, αναφέρεται στο προσχέδιο.

Σε ότι αφορά την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας υπάρχουν ακόμα καθυστερήσεις στην επαναπροώθηση προσφύγων. Εδώ θα πρέπει να βελτιωθούν “αποτελεσματικότητα και ταχύτητα της διαδικασίας ασύλου” αναφέρεται στο προσχέδιο της τελικής ανακοίνωσης, στο οποίο, τέλος, απευθύνεται έκκληση στις χώρες-μέλη να διαθέσουν στην Ελλάδα περισσότερους πόρους».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.