Quantcast
Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχουν χάσει την ανεξαρτησία τους - enikonomia.gr
share

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχουν χάσει την ανεξαρτησία τους

δημοσιεύτηκε:

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχουν χάσει την ανεξαρτησία τους λόγω της οικονομικής κρίσης και εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την κυβέρνηση, υποστήριξη ο Πέδρο Ραμίρεθ, ιδρυτικό στέλεχος της εφημερίδας El Mundo και του νέου ειδησεογραφικού ιστοτόπου El Español.

«Η πλειονότητα των Ισπανών δημοσιογράφων αισθάνεται ότι η λογοκρισία και η αυτολογοκρισία επιβάλλονται όλο και περισσότερο στις αίθουσες σύνταξης. Και πολλοί συνάδελφοι θεωρούν ότι η πολιτική και η οικονομική εξουσία προσπαθεί και συχνά καταφέρνει να αναγκάσει τους δημοσιογράφους να γονατίσουν», ανέφερε ο Ραμίρεθ.

«Αυτό σημαίνει ότι τα μέσα ενημέρωσης που έχουν χάσει την κερδοφορία τους είναι όλο και πιο ευάλωτα στην απώλεια της ανεξαρτησίας τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ραμίρεθ είχε ιδρύσει την Ελ Μούντο, μια από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ισπανία, το 1989. Απομακρύνθηκε από την εφημερίδα το 2014 και ξεκίνησε τον ιστότοπο Ελ Εσπανιόλ, ο οποίος αναμένεται να λειτουργεί το φθινόπωρο.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η απομάκρυνσή του οφειλόταν στις πιέσεις που άσκησε στη διεύθυνση της Ελ Μούντο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει δημοσιογραφικές έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς — και ειδικά την παράνομη χρηματοδότηση του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.