Quantcast
Tesla: "Εκτοξεύθηκαν" οι πωλήσεις των οχημάτων τον Μάιο - enikonomia.gr
share

Tesla: “Εκτοξεύθηκαν” οι πωλήσεις των οχημάτων τον Μάιο

δημοσιεύτηκε:

“Εκτοξεύθηκαν “οι πωλήσεις των οχημάτων της Tesla τον Μάιο του 2023 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Όπως μεταδίδει το biz.crast.net που επικαλείται δημοσίευμα του Reuters, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla Inc παρέδωσε 77.695 κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα (EVs) τον Μάιο, σημειώνοντας άνοδο 2,4% από τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της China Passenger Car Association (CPCA) .

Μάλιστα οι πωλήσεις των οχημάτων της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 142% σε ετήσια βάση τον Μάιο του 2022 από 32.165 οχήματα που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Ήταν την περίοδο που η παραγωγή οχημάτων της Tesla στη Σαγκάη είχε επηρεαστεί λόγω των περιοριστικών μέτρων  για τον COVID-19.

Η επίσκεψη του Μασκ

Η Tesla βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο της Κίνας με αφορμή την απροειδοποίητη επίσκεψη που πραγματοποίησε το αφεντικό της εταιρείας Έλον Μασκ στη χώρα.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στο Reuters ότι ο Μασκ πραγματοποίησε την Πέμπτη ένα διήμερο ταξίδι, το οποίο περιελάβανε συνομιλίες με τον Κινέζο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ντινγκ Σουξιάνγκ στο Πεκίνο. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη που έγινε ύστερα από 3 χρόνια στο Πεκίνο μετά την άρση των μέτρων για τον COVID-19. Η επίσκεψη αυτή έγινε επειδή η Tesla αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τους κατασκευαστές  κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων  (EV) και σχεδιάζει να επεκτείνει το εργοστάσιό της στη Σαγκάη.

Συναντήθηκε και με τους υπουργούς Εξωτερικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας και γευμάτισε με τον πρόεδρο της σύγχρονης Amperex Technology Co., Ltd. (CATL),Zeng Yuqun και τον προμηθευτή μπαταριών. Ο Μασκ επισκέφθηκε την Τετάρτη το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη και συναντήθηκε με τον Chen Jinying, γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος στη Σαγκά . Ο Τσεν καλωσόρισε την Tesla για να αυξήσει τις επενδύσεις και να επεκτείνει τις δραστηριότητες του στην πόλη, σύμφωνα με δήλωση της δημοτικής κυβέρνησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.