Quantcast
Το προσφυγικό στο επίκεντρο των επαφών Μέρκελ - Ρέντσι - enikonomia.gr
share

Το προσφυγικό στο επίκεντρο των επαφών Μέρκελ – Ρέντσι

δημοσιεύτηκε:

Hμέρα «ευρωπαϊκών υποχρεώσεων» η σημερινή για τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Στις 3μμ ώρα Ελλάδας θα συναντηθεί στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία θα παραβρεθεί αύριο στην απονομή του βραβείο Καρλομάγνου στον Πάπα Φραγκίσκο. Αργότερα στις 6:30μμ ω.Ε. ο Ματέο Ρέντσι θα έχει επαφές με τον πρόεδρο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Στο επίκεντρο και των τριών συναντήσεων θα βρεθεί η πορεία της Ευρώπης, με κύρια αναφορά στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και η οικονομική και δημοσιονομική πολιτική. Ο Ματέο Ρέντσι, όπως υπογραμμίζει με έμφαση ο ιταλικός τύπος, θα αξιοποιήσει την ευκαιρία για να εκθέσει αναλυτικά τις θέσεις της Ρώμης.

Αρχίζοντας από την ανάγκη να στηριχθούν οικονομικά οι αφρικανικές χώρες από την Ευρώπη, αλλά, παράλληλα, να υπάρξει και πιο αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων τους. Η Ιταλία θεωρεί πως το όλο αυτό σχέδιο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με την έκδοση ευρωομολόγων. O ιταλός πρωθυπουργός θα τονίσει και ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από περισσότερη ανάπτυξη και σαφώς λιγότερη λιτότητα.

 

«Ο Βάιντμαν να ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας του»

Η συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ πραγματοποιείται και λίγες ημέρες μετά την δήλωση του Ματτέο Ρέντσι στην τηλεόραση της Rai ότι ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ πρέπει να ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας του, και όχι με εκείνα της Ιταλίας.

Όλοι περιμένουν να διαπιστώσουν, τώρα, αν θα υπάρξει ένα είδος επαναπροσέγγισης στο ζήτημα αυτό.

Αργά το απόγευμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών (Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σουλτς, Ντόναλντ Τουσκ) θα πάρουν μέρος σε ανοικτή συζήτηση, στα μουσεία του Καπιτολίου, με θέμα την σημερινή πραγματικότητα και το μέλλον της ΕΕ.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.