Quantcast
Τουρκία: Η κατάρρευση της λίρας βάζει "μαχαίρι" στον προϋπολογισμό - Τι θα γίνει με τα επιτόκια -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Η κατάρρευση της λίρας βάζει “μαχαίρι” στον προϋπολογισμό – Τι θα γίνει με τα επιτόκια -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Φρένο” στην πολιτική της μείωσης επιτοκίων αναμένεται να βάλει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω το ότι η κατάρρευση της τουρκικής λίρας έχει μειώσει τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2022 στα 130 δισ. δολάρια από 211 δισ. δολάρια που ήταν τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η χώρα θα αναγκαστεί να μειώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού της, ενώ την ίδια ώρα εκτιμάται ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2022 τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Συνεπώς δεν είναι μόνο η φτώχεια του λαού αλλά είναι και η φτώχεια του κράτους.

Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας: Τι θα ανακοινώσει στις 16 Δεκεμβρίου για τα επιτόκια


Στις 16 Δεκεμβρίου του 2021 αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας για τα επιτόκια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας εάν μειώσει τα επιτόκια της θα είναι έως -0, 25%.
Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος πριν αναχωρήσει για το Κατάρ είχε πει ότι είναι υπέρ της μείωσης των επιτοκίων και ότι η θρησκεία τους το λέει αυτό, το ΝΑΣ .Ξαφνικά όμως ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας είχε χθες συνάντηση με ξένους επενδυτές και ανέφερε ότι η πιθανότητα να μειωθούν τα επιτόκια είναι πάρα πολύ μικρή.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.