Quantcast
Τουρκία: Νέο ιστορικό χαμηλό για τη λίρα - Τι λένε οι αναλυτές - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Νέο ιστορικό χαμηλό για τη λίρα – Τι λένε οι αναλυτές

δημοσιεύτηκε:

Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησε ξανά σήμερα η λίρα της Τουρκίας, επεκτείνοντας τις απώλειες μετά την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ο Ερντογάν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της χώρας συγκεντρώνοντας το 52,14% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου  πήρε 47,86%.

Σύμφωνα μάλιστα με το  www.cnbc.com  η λίρα διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά στις 20.15 έναντι του δολαρίου γύρω στις 5 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα, ξεπερνώντας τα χαμηλά της Δευτέρας. Σημειώνεται δε πως νωρίτερα το τουρκικό νόμισμα είχε υποχωρήσει για λίγο στα 20,2 επίπεδα έναντι του δολαρίου.  Επίσης επισημαίνεται πως η αξία της λίρας έχει καταγράψει απώλειες άνω του 7%  από την αρχή του έτους.

Τι λένε οι αναλυτές

Στο θέμα της λίρας αναφέρθηκαν αρκετοί αναλυτές. Η λίρα αναμένεται να αποδυναμωθεί τους επόμενους μήνες είπε ο Steven Englander της  αμερικανικής τράπεζας Standard Chartered Bank και πρόσθεσε πως η Τουρκία θα βρεθεί  αντιμέτωπη με πολλά  οικονομικά θέματα  μετά την επιστροφή του Ερντογάν στην εξουσία. Η αστάθεια της τουρκικής λίρας ήρθε απότομα είπαν από πλευράς τους οι αναλυτές της Goldman Sachs.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.