Quantcast
Τουρκία: Ουρές για λίγο φθηνό κρέας - Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψουν οι πολίτες - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Ουρές για λίγο φθηνό κρέας – Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψουν οι πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Μεγαλώνουν οι ουρές για λίγο φθηνό κρέας στην Τουρκία καθώς η τιμή του έχει εκτοξευθεί. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, πολλοί πολίτες της Τουρκίας περιμένουν στα εκπτωτικά σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν φθηνότερο κατά 50% το κρέας, λίγο πριν από το μπαϊράμι.

Επίσης επισημαίνεται πως η τιμή του κρέατος έχει ξεφύγει καθώς οι πολίτες  χρειάζονται έναν ολόκληρο βασικό μισθό για να αγοράσουν περίπου 20 κιλά κιμά. Υπενθυμίζεται δε πως ο βασικός μισθός των πολιτών της Τουρκίας  αυτή την στιγμή είναι περίπου στα 390 ευρώ.

Κρέας: Τι λένε οι πολίτες για την τιμή του

Για την τιμή τους κρέατος μίλησαν οι καταναλωτές της Τουρκίας στο Sozcu TV.

  • Στα σούπερ μάρκετ το κρέας έφτασε τις 400 λίρες εμείς δεν μπορούμε να το αγοράσουμε. Είμαστε συνταξιούχοι Δεν έχουμε τέτοια δύναμη και βασανιζόμαστε. Περιμένω εδώ και έχουν μουδιάσει τα πόδια μου.
  • Ξέρετε τι θα πει πείνα; Ξέρεις τι θα πει να μην μπορείς να αγοράζεις προϊόντα; Αυτοί οι άνθρωποι εδώ δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα ή δυο κιλό κιμά. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πού είναι η υπερηφάνεια; Με την πείνα δεν υπάρχει υπερηφάνεια.
  • Δεν το αξίζω αυτό δεν είμαι καλά που είμαι εδώ. Δεν αξίζω τέτοια κατάσταση.
  • Μα τι ρεζίλι είναι αυτή τι κατάσταση είναι αυτή; Και μετά μας ζητούν την ψήφο μας. Το κράτος να κάνει κάτι. Τι να κάνουμε εμείς; Θα περιμένω να με καλέσουν για να πάρω λίγο κρέας.

 

Πόσο κοστίζει  το φθηνό κρέας

Σύμφωνα με το www.yenicaggazetesi.com.tr οι χαμηλόμισθοι πολίτες Τουρκίας περιμένουν ώρες στην ουρά για να αγοράσουν 1 κιλό φθηνό κιμά από το Ίδρυμα Κρέατος και Γάλακτος, καθώς 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά κοστίζει 300 λίρες στα κρεοπωλεία. Ο κιμάς πωλείται στο Ίδρυμα Κρεάτων και Γαλακτοκομικών  έναντι 119 λίρων  και το κρέας σε κομμάτια στις 129 λίρες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.