Quantcast
Τουρκία: Πουλάνε τα προϊόντα σε μισόκιλα - Διαδηλώσεις για το ακριβό ρεύμα-ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Πουλάνε τα προϊόντα σε μισόκιλα – Διαδηλώσεις για το ακριβό ρεύμα-ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Καλπάζει η ακρίβεια στην Τουρκία καθώς στις λαϊκές αγορές πωλούνται προϊόντα σε μισόκιλα.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας BirGün, οι τιμές στα προϊόντα στις λαϊκές αγορές είναι τόσο υψηλές που οι πωλητές αναγκάζονται να βάλουν σε αυτά μισού κιλού τιμές. Δηλαδή βάζουν τιμές για μισό κιλό ντομάτες και πιπεριές.κλπ

Τουρκία: Η συνάντηση των ηγετών των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Η ακρίβεια αυτή όμως πλήττει την κυβέρνηση και οι 6 ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης της Τουρκίας ( ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο Αλί Μπαμπατζάν, ο Αχμέτ Νταβούτογλου κλπ) θα συζητήσουν στις 12 Φεβρουαρίου εάν θέλουν να ισχύει το προεδρικό σύστημα το τωρινό ή το κοινοβουλευτικό αλλά και ποιος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Από την πλευρά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν ειρωνεύτηκε την αντιπολίτευση που ψάχνει να βρει φόρμουλες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και διερωτήθηκε: πώς θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος, το κριτήριο επιλογής του θα εξαρτηθεί από το ύψος , από το βάρος..




Φουντώνουν οι διαδηλώσεις στην Τουρκία για το ακριβό ρεύμα



Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Τουρκία βγήκαν χθες στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των τιμών του ρεύματος
ενώ την ίδια στιγμή ζητούσαν τη παραίτηση Ερντογάν αλλά υπήρχαν και αρκετές συλλήψεις σύμφωνα με το OPEN.

Από τη άλλη πλευρά οι καταστηματάρχες στην Κωνσταντινούπολη αναρτούν στις βιτρίνες των μαγαζιών τους τον λογαριασμό του ρεύματος ως ένδειξη διαμαρτυρίας ότι δεν μπορούν να τους εξοφλήσουν και ότι σε λίγο θα κλείσουν καταστήματα τους.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι, ένας 70χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην Ινσπάρτα της Τουρκίας επειδή δεν είχε ρεύμα να ζεσταθεί. Ο άνθρωπος αυτός ζούσε με 80 ευρώ το μήνα. Εδώ και 3 ημέρες η περιοχή δεν έχει ρεύμα. Και ο άνθρωπος αυτός πέθανε από το κρύο καθώς η θερμοκρασία εκεί φτάνει τους -7 βαθμούς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.