Quantcast
Τουρκία: "Ξαναχτύπησε" προεκλογικά ο Ερντογάν - Δίνει στεγαστικά δάνεια με χαμηλά επιτόκια - enikonomia.gr
share

Τουρκία: “Ξαναχτύπησε” προεκλογικά ο Ερντογάν – Δίνει στεγαστικά δάνεια με χαμηλά επιτόκια

δημοσιεύτηκε:

Δάνεια με φθηνότερα επιτόκια και μεγαλύτερες ωριμάνσεις θα δίνονται σε Τούρκους πολίτες που έχουν μεσαίο εισόδημα και επιθυμούν να αγοράσουν νέες κατοικίες, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Νουρεντίν Νεμπάτι. Πρόκειται για το νέο προεκλογικό “δώρο” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τις ανακοινώσεις για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο κατά 25%, ήρθε και εκείνη για τα στεγαστικά δάνεια.

Ο Νεμπάτι δήλωσε πως τα στεγαστικά δάνεια ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών (ή 266.823 δολαρίων ΗΠΑ) θα έχουν περίοδο ωρίμανσης έως 15 έτη και τα επιτόκια θα ξεκινούν από 0,69%.

Το “νέο μου σπίτι”

Ετοιμάσαμε το πρόγραμμα για το “νέο μου σπίτι” με ευνοϊκά επιτόκια για τους πολίτες που έχουν μεσαίο εισόδημα, τόνισε ο Νεμπάτι και πρόσθεσε πως στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού  θα δίνεται τριετή υπουργική χρηματοδοτική υποστήριξη στις πληρωμές και θα υπάρχει σχέδιο πληρωμών σύμφωνα με το εισόδημα του νοικοκυριού. Και συνέχισε λέγοντας πως τα δάνεια με ευνοϊκά επιτόκια για τις αγορές νέων κατοικιών θα δίνονται πριν την κατασκευή, κατά τη διάρκεια της και μετά.

Εργολάβοι που υπόσχονται πως θα κατασκευάσουν κατοικίες θα έχουν και χρηματοδοτημένη πρόσβαση σε εγγυημένη πίστωση περίπου 25 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών, πρόσθεσε ο Νεμπάτι.

Ενόψει των εκλογών που προμηνύονται δύσκολες για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στα μέσα του 2023, η κυβέρνηση προωθεί μια πολιτική δημοσιονομικών και χρηματικών κινήτρων που περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών, συνταξιοδοτικές παροχές, κοινωνικές παροχές, ενεργειακή και αγροτική υποστήριξη.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.