Quantcast
Τουρκία: Ετοιμάζεται να μειώσει 25% τις εισαγωγές ρωσικού αερίου - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Ετοιμάζεται να μειώσει 25% τις εισαγωγές ρωσικού αερίου

δημοσιεύτηκε:

Η Τουρκία θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, μετά την αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις της με τη Μόσχα λόγω της κατάρριψης ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.

Δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να μειώσει τις εισαγωγές υγροποιημένου αερίου από τη Ρωσία κατά 25% το επόμενο έτος. Το 40% των οχημάτων στην Τουρκία χρησιμοποιούν φυσικό αέριο , το υψηλότερο ποσοστό σε όλο τον κόσμο.

Το κενό που θα δημιουργηθεί, είναι πιθανόν να καλυφθεί από αμερικανικό υγροποιημένο αέριο καθώς και από αέριο από την Αλγερία και τη Νιγηρία. Ένας μεγάλος Τούρκος εισαγωγέας δήλωσε ότι το μερίδιο των ΗΠΑ στις τουρκικές εισαγωγές αερίου μπορεί να αυξηθεί στο 12-14% το 2016 από 6% σήμερα.

«Οι τουρκικές επιχειρήσεις δεν ανησυχούν απλώς για ενδεχόμενη μείωση των προμηθειών αερίου από τη Ρωσία λόγω της σημερινής κατάστασης – προετοιμάζονται ήδη γι’ αυτή», δήλωσε χρηματιστής στην αγορά αερίου. «Μπορεί να είναι πιο ακριβό, αλλά ήδη γίνεται επεξεργασία μίας διαδικασίας διασφάλισης μελλοντικών προμηθειών από αλλού», πρόσθεσε.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.