Quantcast
Τζάνετ Γέλεν: Η εκτίμησή της για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το 2023 - enikonomia.gr
share

Τζάνετ Γέλεν: Η εκτίμησή της για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το 2023

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι θα μειωθεί σημαντικά το ποσοστό του πληθωρισμού των ΗΠΑ το 2023, εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της χώρας,  Τζάνετ Γέλεν μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του  CBS “60 λεπτά”.

«Πιστεύω πως θα δούμε σημαντική μείωση του πληθωρισμού το επόμενο έτος», τόνισε η Τζάνετ Γέλεν σύμφωνα με το Reuters και επανάλαβε πως «έως το τέλος του επόμενου έτους θα δούμε πολύ χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού της χώρας, εάν δεν υπάρξει κάποια απρόβλεπτη οικονομική εξέλιξη».

Την ίδια ώρα εξέφρασε την ελπίδα της ότι η άνοδος του πληθωρισμού των ΗΠΑ που καταγράφηκε φέτος θα έχει μικρή διάρκεια και συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση της χώρας έχει πάρει πολλά μαθήματα αναφορικά με τον πληθωρισμό. Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για την ύφεση και την οικονομική ανάπτυξη

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει οικονομική ύφεση. Μπορεί να υπάρξει οικονομική ύφεση αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό μπορεί απαραίτητα να μειώσει τον πληθωρισμό. Επίσης η Γελέν μίλησε και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Όπως είπε η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σημαντικά, ο πληθωρισμός υποχώρησε, ωστόσο εκτίμησε ότι η αγορά εργασίας θα παραμείνει σε επίπεδα υγιής.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.