Quantcast
Τζεντιλόνι: Από τη Ρώμη η νέα ώθηση στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Τζεντιλόνι: Από τη Ρώμη η νέα ώθηση στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

‘Αρθρο του Ιταλού πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero με τίτλο «από την Ρώμη η νέα ώθηση στην Ευρώπη». Αναφορικά με την Επετειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η ιστορική στιγμή που ζούμε επιβάλλει στους Ευρωπαίους να υπερασπισθούν τις κατακτήσεις τους». «Δεν πρέπει να απαρνηθούμε δεκαετίες που έφεραν ειρήνη και ευημερία», προσθέτει ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το μέλλον της Ευρώπης και την συνάντηση κορυφής της Ρώμης, ο Πάολο Τζεντιλόνι τονίζει: «Είναι μια ευκαιρία για να δώσουμε νέα ώθηση στο σχέδιό μας, με μεγαλύτερη ευελιξία». Εξηγεί επίσης ότι όσες χώρες το επιθυμούν, θα πρέπει να μπορούν να ενισχύσουν την συνεργασία τους, όπως προβλέπουν οι Συνθήκες, «χωρίς να αποκλείεται κανείς».

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός γράφει επίσης ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο δραστήρια στον τομέα της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Για τον λόγο αυτόν ζητά «να μπορέσει να αξιοποιήσει την παράδοση του κοινωνικού κράτους, που είναι η καρδιά του Ευρωπαϊκού Μοντέλου». Με κύριο στόχο «την κοινωνική προστασία, την υπεράσπιση των πιο αδύναμων και την καταπολέμηση της φτώχειας».

Ο Τζεντιλόνι, τρεις ημέρες πριν από τη σύνοδο της Ρώμης, θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία των χωρών της Ένωσης στον τομέα της άμυνας «με πιο φιλόδοξα σχέδια, με μεγαλύτερη συνοχή» και εκφράζει επίσης την επιθυμία για μεγαλύτερο συντονισμό στην αντιμετώπιση της μετανάστευσης. Με σεβασμό, πάντα, «στην Δημοκρατία και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

«Στις 25 Μαρτίου η Ρώμη θα είναι και πάλι, όπως της πρέπει, στο επίκεντρο της προσοχής όλης της Ευρώπης. Αν ξαναδημιουργήσουμε το πνεύμα εμπιστοσύνης του 1957, χαράσσοντας τον δρόμο για να απαντήσουμε στις προκλήσεις αυτής της ιστορικής στιγμής, εμείς οι ευρωπαίοι θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον», καταλήγει ο Ιταλός πρωθυπουργός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.