Quantcast
Βουλγαρία: Η απαίτηση της Ρωσίας για πληρωμές σε ρούβλια για εισαγωγές φυσικού αερίου παραβιάζει συμβάσεις - enikonomia.gr
share

Βουλγαρία: Η απαίτηση της Ρωσίας για πληρωμές σε ρούβλια για εισαγωγές φυσικού αερίου παραβιάζει συμβάσεις

δημοσιεύτηκε:

Η απαίτηση της Ρωσίας να γίνονται οι πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια παραβιάζει συμβάσεις και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος αρμόδιος για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Βουλγαρία, καθώς εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μόσχας για τον ενεργειακό εφοδιασμό.

«Η θέση της Βουλγαρίας, η οποία έχει συντονιστεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι ότι δεν θα επιτραπεί μια τέτοια παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων που ξεκάθαρα δηλώνουν ότι οι πληρωμές θα πρέπει να γίνονται σε ευρώ ή σε αμερικανικά δολάρια», είπε ο εκπρόσωπος.

Gazprom: Η Βουλγαρία καλύπτει πάνω από το 90% των αναγκών της σε φυσικό αέριο με εισαγωγές από τη ρωσική εταιρεία

Η Βουλγαρία καλύπτει πάνω από το 90% των αναγκών της σε φυσικό αέριο με εισαγωγές από τη ρωσική Gazprom. Η βουλγαρική κεντρώα κυβέρνηση πραγματοποίησε σήμερα συνεδρίαση για να συζητήσει ποια μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν σε περίπτωση διακοπής των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος. Άλλα κράτη μέλη της ΕΕ προσπαθούν επίσης να εξασφαλίσουν προμήθειες αφού η Μόσχα, εξοργισμένη από τις δυτικές κυρώσεις για την εισβολή της στην Ουκρανία που “γκρέμισαν” την αξία του ρουβλιού, άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να σταματήσει τις ροές φυσικού αερίου εάν οι αγοραστές δεν πληρώνουν σε ρούβλια.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα απαιτήσει αμέσως πληρωμές για το φυσικό αέριο σε ρούβλια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.