share

Βρετανία: Πώς θα γίνεται η είσοδος στη χώρα από την Τρίτη – Τι αλλάζει

δημοσιεύτηκε:

Αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό θα πρέπει να παρουσιάζουν πριν από την αναχώρηση όσοι επισκέπτονται τη Βρετανία.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, από την Τρίτη στις 04:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος) “όλοι όσοι είναι ηλικίας 12 ετών και άνω και επιθυμούν να μεταβούν στη Βρετανία θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ (αντιγόνου ή PCR)” στο οποίο θα έχουν υποβληθεί το μέγιστο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους “προκειμένου να επιβραδυνθεί η εισαγωγή της νέας παραλλαγής”.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία όφειλαν ήδη να κάνουν τεστ PCR το αργότερο 2 ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να τίθενται σε απομόνωση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Τι λέει ο ταξιδιωτικός κλάδος


Η νέα αυτή υποχρέωση δεν έτυχε καλής υποδοχής από τη βιομηχανία ταξιδιών, η οποία είχε μόλις αρχίσει να ανακάμπτει από το σοκ της πανδημίας της COVID-19. Αναλυτικά:


Ο διευθυντής της επιχειρηματικής Ένωσης Ταξιδιών Business Travel Association, Κλάιβ Ράτεν χαρακτήρισε αυτή την υποχρέωση ως βαρύ πλήγμα για τον τομέα ενώ ο Τιμ Άλντερσλεϊντ της Ένωσης αεροπορικών εταιρειών Airlines UK έκρινε ότι το μέτρο αυτό είναι “πρόωρο” εν τη απουσία όλων των κλινικών δεδομένων για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού Όμικρον.

“Γνωρίζω ότι είναι ένα βάρος για τη βιομηχανία ταξιδιών, αλλά έχουμε κάνει τεράστιες προόδους σε αυτήν τη χώρα”. Σχεδόν το 81% πολιών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και αναμνηστική δόση έχει χορηγηθεί στο 34% του πληθυσμού όπως προτείνεται, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ στο Sky News. “Οφείλουμε να λάβουμε στοχευμένα μέτρα για να εμποδίσουμε τη νέα αυτή παραλλαγή να εγκατασταθεί στη χώρα και να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα”, σημείωσε.

Οι θάνατοι στην ΒρετανίαΓια την αντιμετώπιση της Όμικρον, η Βρετανία επιτάχυνε την εκστρατεία εμβολιασμού για τον πληθυσμού της με την ενισχυτική δόση και επανεισήγαγε την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα καταστήματα. Στην Βρετανία έχουν σημειωθεί συνολικά περισσότεροι από 145.500 θάνατοι από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία και βρίσκεται μεταξύ των χωρών της Ευρώπης που θρηνεί τα περισσότερα θύματα.
Από αύριο, Δευτέρα, στις 04:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος), η Νιγηρία θα προστεθεί επίσης στον κόκκινο κατάλογο με τις χώρες από τις οποίες απαγορεύονται τα ταξίδια στη Βρετανία, με εξαίρεση τους πολίτες και τους κατοίκους της, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν καραντίνα δέκα ημερών σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται προς το παρόν 10 αφρικανικές χώρες.

Η Βρετανία έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα 160 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον. “Επί του παρόντος, η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων παρουσιάζει σαφή σχέση με ταξίδια από την Νότια Αφρική και τη Νιγηρία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο νέας αξιολόγησης που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, καταλήγει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.


share
Σχόλια Αναγνωστών

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.