Quantcast
Βρετανία: "Ψαλίδι" έως και 10.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζουν τα Βασιλικά Ταχυδρομεία - enikonomia.gr
share

Βρετανία: “Ψαλίδι” έως και 10.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζουν τα Βασιλικά Ταχυδρομεία

δημοσιεύτηκε:

Τη κατάργηση έως και 10.000 θέσεων εργασίας έως τον Αύγουστο σχεδιάζουν τα Βασιλικά Ταχυδρομεία της Βρετανίας,  Royal Mail.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία International Distribution Services αποδίδοντας την απόφασή της αυτή, εν μέρει, στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της και στη συνεχή μείωση του βασικού τομέα της εμπορικής της δραστηριότητας.

Η εταιρεία θα πρέπει σε πρώτη φάση να απολύσει έως και 6.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης της πρώτης γραμμής– σε θέσεις όπως η παράδοση και η επεξεργασία πακέτων- έως τον Μάρτιο,  σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο αριθμός των απολύσεων

Τα Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία απασχολούν περίπου 140.000 υπαλλήλους. Δεδομένων κάποιων προγραμματισμένων αναχωρήσεων οι πραγματικές απολύσεις αναμένεται να φθάσουν τις 5.000 με 6.000, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Royal Mail επιδιώκει να αλλάξει το προφίλ των επιχειρήσεών της σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά παράδοσης δεμάτων την επόμενη ημέρα καθώς η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε τις διαδικτυακές αγορές.

Περίπου 115.000 εργαζόμενοι στα τμήματα διαλογής και παράδοσης έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά απεργιών κατά των σχεδίων αναδιάρθρωσης της εταιρείας και με αίτημα καλύτερους μισθούς έπειτα από την άνοδο του πληθωρισμού

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.