Quantcast
Wall Street Journal: Η Fiat Chrysler και η Peugeot συζητούν το ενδεχόμενο συγχώνευσή τους - enikonomia.gr
share

Wall Street Journal: Η Fiat Chrysler και η Peugeot συζητούν το ενδεχόμενο συγχώνευσή τους

δημοσιεύτηκε:

H Fiat Chrysler και η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA Group, που κατασκευάζει τα Peugeot, βρίσκονται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος. Μία συμφωνία των δύο θα δημιουργούσε μία γιγαντιαία διατλαντική αυτοκινητοβιομηχανία με ένα μέγεθος της τάξης των 50 δισ. δολαρίων.

Μία δυνατότητα που συζητούν οι δύο πλευρές, σύμφωνα με μία από τις πηγές, είναι μία ανταλλαγή των μετοχών τους ως ίσων, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η μετοχή της Fiat Chrysler αυξήθηκε πάνω από το 7% μετά το δημοσίευμα.

Οι επενδυτές εκτιμούσαν επί αρκετά χρόνια ότι η Fiat Chrysler αναζητούσε εταίρο για να συγχωνευθεί, ενθαρρυμένοι από τις δηλώσει του προηγούμενου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Το 2015, ο Μαρκιόνε αναφέρθηκε στα επιχειρήματα υπέρ της ενοποίησης της αυτοκινητοβιομηχανίας και προσπάθησε ανεπιτυχώς να κινήσει το ενδιαφέρον της General Motors σε μία συμφωνία.

Η Peugeot και η Fiat Chrysler είχαν συζητήσει μία συγχώνευσή τους νωρίτερα φέτος, πριν η Fiat Chrysler να προτείνει μία συγχώνευση ύψους 35 δισ. δολαρίων με την άλλη μεγάλη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανίας Renault.

Ο πρόεδρος της Fiat Chrysler, Τζον Έλκαν, διέκοψε τις συζητήσεις με τη Renault τον Ιούνιο, μετά την παρέμβαση αξιωματούχων της γαλλικής κυβέρνησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.