Quantcast
Williams: Τον Ιούνιο η αύξηση των επιτοκίων της Fed - enikonomia.gr
share

Williams: Τον Ιούνιο η αύξηση των επιτοκίων της Fed

δημοσιεύτηκε:

Ο διοικητής της Fed Σαν Φρανσίσκο, John Williams, θεωρεί τον προσεχή Ιούνιο ως την καταλληλότερη στιγμή για να εξετάσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών την αύξηση των επιτοκίων, ακόμη και αν ο πληθωρισμός παραμείνει κάτω από τον στόχο που έχει θέσει το κεντρικό αμερικανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

«Ο Ιούνιος του 2015 φαίνεται πως είναι μια λογική αφετηρία συζητήσεων για το πότε θα ξεκινήσει η αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε ο Williams και προσέθεσε: «Κάθε απόφαση θα εξαρτηθεί από το πού θα βρίσκεται η οικονομία των ΗΠΑ εκείνη την στιγμή σε σχέση με τους στόχους μας».

Η πρόεδρος της Fed, μιλώντας την Πέμπτη στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την μηνιαία συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας, ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρχει «υπομονή» μέχρι να ληφθεί η απόφαση για αύξηση των επιτοκίων. Ερωτηθείς για το τι σημαίνει αυτή η αλλαγή γλώσσας από την Fed, ο Williams σχολίασε: «Η εισαγωγή της λέξης υπομονή ήταν μία φυσική εξέλιξη  καθώς κατευθυνόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία τα επιτόκια θα αρχίσουν να αυξάνονται».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.