Quantcast
Υιοθεσίες παιδιών: Απαραίτητη μια νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία - enikonomia.gr
share

Υιοθεσίες παιδιών: Απαραίτητη μια νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία

δημοσιεύτηκε:

Εάν έχετε υιοθετήσει ένα παιδί, σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαιούστε ορισμένους μήνες γονικής άδειας, με προστασία της θέσης εργασίας σας κατά τη διάρκεια και μετά την άδεια. Μια προτεινόμενη νέα νομοθεσία της ΕΕ ενδέχεται να επεκτείνει τα δικαιώματα αυτά.

Πολλοί άνθρωποι υιοθετούν παιδιά που είναι μεγαλύτερα σε ηλικία, έχουν αναπηρία, ή άλλες ειδικές ανάγκες, ή έχουν υπάρξει σε ίδρυμα. Υποστηρίζοντας τη δέσμευσή της να βγάλει τα παιδιά από τα ιδρύματα, η ΕΕ παρέχει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη της οικογενειακής μέριμνας και τη φροντίδα σε επίπεδο κοινότητας, στις χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Κάθε χώρα της ΕΕ έχει τους δικούς της κανόνες για την υιοθεσία. Ωστόσο, πολλοί θα ήθελαν η ΕΕ να απλοποιήσει την κατάσταση γι’ αυτούς που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα παιδί από άλλη χώρα της ΕΕ. Προς το παρόν, ένα πιστοποιητικό υιοθεσίας από μια χώρα της ΕΕ δεν είναι αυτομάτως έγκυρο σε όλες τις υπόλοιπες, με αποτέλεσμα άνθρωποι που μετακινούνται στο εξωτερικό μετά την υιοθεσία του παιδιού να χρειάζονται περαιτέρω.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.