Quantcast
Υπέρ της μείωσης του φόρου εισοδήματος για τους εργαζομένους ο Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Υπέρ της μείωσης του φόρου εισοδήματος για τους εργαζομένους ο Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ της μείωσης του φόρου εισοδήματος για τους εργαζομένους και της αύξησης του φόρου στα έσοδα από τις αποδόσεις επενδύσεων, αλλά μετά τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του 2017 τάσσεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι μισθοί των εργαζομένων στη Γερμανία φορολογούνται με προοδευτικούς συντελεστές που φτάνουν μέχρι και το 45%, ενώ εφαρμόζεται ενιαίος φόρος 25% στα έσοδα ιδιωτών από την εκμετάλλευση κεφαλαίων και τα έσοδα από τις αποδόσεις επενδύσεων.

Αντιδράσεις έντονες υπήρξαν επ’ αυτού από τότε που ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ τον είχε θεσπίσει με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

«Δεν ήμουν ποτέ φίλος αυτής της ρύθμισης», είπε ο Σόιμπλε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. «Αλλά ο προκάτοχός μου Πέερ Στάινμπρουκ είχε δίκιο όταν τον δικαιολογούσε τότε, λέγοντας: «καλύτερα να έχουμε το 25% από κάτι παρά το 45% του τίποτα».

Ο Σόιμπλε επισήμανε ότι η φορολόγηση των εισοδημάτων από κεφάλαια είναι όλο και πιο δύσκολη σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον οποίο πολλοί κρύβουν τον πλούτο τους σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους ή σε κράτη του εξωτερικού.

Ωστόσο πρόσθεσε πως η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να καταστεί πραγματικότητα η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανάμεσα σε όλα τα κράτη, καθώς και για να δημιουργηθεί ένα λεπτομερές μητρώο των ιδιοκτητών και των μετόχων εταιρειών, ταμείων, ιδρυμάτων και εταιρειών-βιτρινών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.