Quantcast
Ζελένσκι: Ζητεί επείγουσα ενεργειακή βοήθεια από την Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Ζελένσκι: Ζητεί επείγουσα ενεργειακή βοήθεια από την Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Επείγουσα ενεργειακή βοήθεια ζήτησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Όπως είπε ο Ζελένσκι στο πλαίσιο της έναρξης της Διεθνούς Διάσκεψης Αλληλεγγύης προς την Ουκρανία που διεξάγεται στο Παρίσι, «έχουμε ανάγκη από πολλά είδη εξοπλισμού, μετασχηματιστές, υλικά για την αποκατάσταση των δικτύων υψηλής τάσης, τουρμπίνες αερίου…το ενεργειακό μας σύστημα έχει ανάγκη, τουλάχιστον έως το τέλος της εποχής της θέρμανσης, από επείγουσα βοήθεια από το ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα, δηλαδή εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία» και πρόσθεσε πως «αυτό θα στοιχίσει περί τα 800 εκατομμύρια ευρώ».

«Κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή τρομοκρατία»

«Κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή τρομοκρατία», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας υπολογίζοντας σε τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ το κόστος της ταχείας, προσωρινής αποκατάστασης των κατεστραμμένων από τις ρωσικές επιθέσεις υποδομών». « Ύστερα από κάθε επίθεση προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε, κάθε μέρα οι μηχανικοί μας καλούνται να αποσυνδέσουν εκατομμύρια Ουκρανών από το ηλεκτρικό δίκτυο», σημείωσε και πρόσθεσε πως «οι γεννήτριες έχουν γίνει τόσο αναγκαίες όσο είναι και τα τεθωρακισμένα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα».

«Η κατάσταση του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος παραμένει δύσκολη, το έλλειμμα της ενέργειας παραμένει σημαντικό. Η επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών επηρεάζει αρνητικά τις συνθήκες διανομής και περιπλέκει το έργο των μονάδων αποκατάστασης», σύμφωνα με τις ουκρανική Ukrenergo.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.