Quantcast
Υποχωρεί η ευρωπαϊκή αγορά παραγώγων - enikonomia.gr
share

Υποχωρεί η ευρωπαϊκή αγορά παραγώγων

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη πτώση καταγράφεται σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά παραγώγων, η οποία υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδό μετά την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν αποσβολωμένοι μπροστά στο ενδεχόμενο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο δείκτης παραγώγων Euro STOXX 50 κατέγραφε υποχώρηση 4,2%, ενώ ο δείκτης παραγώγων STOXX 600 υποχωρούσε κατά 4,1%. Τα παράγωγα των δεικτών FTSE, DAX and CAC υποχωρούσαν από 3,3% ως 3,9%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να βρίσκεται πολύ κοντά στην επικράτηση στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, έπειτα από μια σειρά απροσδόκητων νικών στη Φλόριντα και στο Οχάιο, εξέλιξη που έχει προκαλέσει πανικό στις αγορές, οι οποίες ανέμεναν νίκη της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον.

Αναλυτές εξηγούν ότι οι επενδυτές είχαν λάβει θέσεις αναμένοντας νίκη της Κλίντον και η αβεβαιότητα όσον αφορά τις πολιτικές που θα εφαρμόσει ο Τραμπ και οι συνέπειες της ενδεχόμενης νίκης του στο διεθνές εμπόριο προκαλούν έντονη ανησυχία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.