Quantcast
Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανέκαμψαν σήμερα, μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι οι πολιτικές νομισματικής στήριξης των κεντρικών τραπεζών θα συνεχισθούν λόγω των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 σημείωνε πριν λίγο άνοδο 1,3%. Κέρδη 1,8% κατέγραφε ο γερμανικός δείκτης DAX, που είναι τα υψηλότερα μεταξύ των αγορών της Δυτικής Ευρώπης, καθώς τα στοιχεία έδειξαν αύξηση των παραγγελιών στις γερμανικές βιομηχανίες τον Μάρτιο. ‘Ανοδο 1,2% και 0,7% σημείωναν οι δείκτες CAC 40 στο Παρίσι και FTSE 100 στο Λονδίνο, αντίστοιχα. Οι εισαγωγές και εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν τον Απρίλιο για 18ο συνεχόμενο μήνα.

Ο Stoxx 600 έκλεισε πτωτικά την Παρασκευή, μετριάζοντας στο τέλος της συνεδρίασης τις απώλειες που είχε ενδοσυνεδριακά, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία ενίσχυσαν τα επιχειρήματα κατά μίας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) τον Ιούνιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.