Quantcast
Atradius: Πάνω από τα επίπεδα του 2007 οι αφερεγγυότητες και το 2015 - enikonomia.gr
share

Atradius: Πάνω από τα επίπεδα του 2007 οι αφερεγγυότητες και το 2015

δημοσιεύτηκε:

Οι αφερεγγυότητες σε πολλές Ευρωπαϊκές οικονομίες θα παραμείνουν πάνω από τα επίπεδα του 2007 το 2014 και το 2015, σύμφωνα με την δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική πιστώσεων Atradius Credit Insurance N.V ενόψει επιδείνωσης των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών, της ασθενικής ανάπτυξης της Ευρώπης και Κίνας, και πολιτικών εντάσεων στην Ρωσία και Μέση Ανατολή.

Ο χαμηλός πληθωρισμός και τα δομικά προβλήματα κρούουν καμπανάκι κινδύνου, διαχέοντας το μήνυμα της ασθενικής ανάπτυξης.

Παρά την βελτίωση του οικονομικού κλίματος το 2014, οι πτωχεύσεις δεν απουσίαζαν σε χώρες όπως η Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα, ενώ ο μέσος όρος αφερεγγυοτήτων στην Ευρωζώνη παραμένει διπλάσιος του μέσου όρου του 2007.

 

Ερχονται τραπεζικά κραχ

Προβλήματα αναμένεται να σημειωθούν και στις αναδυόμενες οικονομίες με τραπεζικά κραχ. Οι εκροές κεφαλαίων, η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων, και η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των ανεπτυγμένων αγορών φρενάρουν την ανάπτυξη, εντείνοντας τις πιέσεις για πτωχεύσεις.

Οι οικονομικές επιδόσεις των χωρών όπως οι ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, και Ασία ενισχύουν την επιστροφή στην ανάκαμψη. Οι ΗΠΑ διανύουν θετική τροχιά ανάπτυξης ως εκ τούτου ο αριθμός των πτωχεύσεων τείνει μειούμενος. Το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης βρίσκεται σε θετικό μομέντουμ και βάσει αυτού ο ρυθμός των λουκέτων στις επιχειρήσεις θα μειωθεί κατά 3%.

Σχολιάζοντας ο John Lorié Επικεφαλής Οικονομολόγος στην Atradius τόνισε πως «οι παγκόσμιοι ρυθμοί ανάπτυξης το 2014 ήταν απογοητευτικοί με χαμηλότερη της αναμενόμενης ανάπτυξης, ωστόσο ο ρυθμός των αφερεγγυοτήτων κινήθηκε πτωτικά στις περισσότερες αγορές, όμως παραμένει υψηλός συγκριτικά με τα προς κρίσης επίπεδα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.