Quantcast
Χρηματιστήριο Αθηνών: Εκτινάχθηκε ο Γενικός Δείκτης μία ημέρα μετά τις εκλογές - Πώς κινούνται τα ελληνικά ομόλογα - enikonomia.gr
share

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εκτινάχθηκε ο Γενικός Δείκτης μία ημέρα μετά τις εκλογές – Πώς κινούνται τα ελληνικά ομόλογα

δημοσιεύτηκε:

Εκτοξεύθηκε άνω του 6% ο Γενικός Δείκτης κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των εκλογών.

Συγκεκριμένα ο Γενικά Δείκτης κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 6,69% και ανήλθε στις 1.208.7 μονάδες. Φαίνεται πως οι επενδυτές αποτιμούν θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς νίκη της Νέας Δημοκρατίας προλειαίνει το έδαφος για μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση 4ετίας.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Ράλι για τα ελληνικά ομόλογα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Όπως μεταδίδει το finance.yahoo.com που επικαλείται δημοσίευμα του Reuters, οι επενδυτές εκτιμούν ότι είναι πλέον απίθανο να υπάρξει απόκλιση από την τρέχουσα δημοσιονομική πειθαρχία.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου σημείωσε πτώση της τάξεως των 13 μονάδων βάσης και ανήλθε στο 3,92%, μειώνοντας το κόστος δανεισμού της χώρας. Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν αντίστροφα με τις τιμές. Το spread μεταξύ ελληνικών και γερμανικών αποδόσεων 10ετίας μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης και ανήλθε στις  146 μονάδες βάσης.

Πάντως οι αναλυτές ανέφεραν ότι, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ  δεδομένης της ευρωπαϊκής οικονομικής στήριξης και του τρέχοντος χαμηλού κόστους του χρέους. Αυτό  όμως θα ήταν κρίσιμο για το ελληνικό χρέος να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα .

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.