Quantcast
Χρυσή λίρα: Πόσο πωλείται σήμερα - Οι προβλέψεις των αναλυτών για τον χρυσό - enikonomia.gr
share

Χρυσή λίρα: Πόσο πωλείται σήμερα – Οι προβλέψεις των αναλυτών για τον χρυσό

δημοσιεύτηκε:

Πιο ακριβή πωλείται σήμερα η χρυσή λίρα σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ελλάδος πουλάει σήμερα 477,69 ευρώ τη χρυσή λίρα από 430,26 ευρώ που την πωλούσε πέρυσι τον Ιανουάριο. Δηλαδή σήμερα η χρυσή λίρα πουλιέται 47,43 ευρώ ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα η Τράπεζα της Ελλάδος αγοράζει σήμερα τη χρυσή λίρα έναντι 396,37 ευρώ από 356,93 ευρώ που την αγόραζε τον Ιανουάριο του 2022.

Η πορεία της χρυσής λίρας

Aπό το δελτίο που δημοσιεύει σε ημερήσια βάση η Τράπεζα της Ελλάδος, προκύπτει ότι η τιμή της χρυσής λίρας έχει πάρει την ανηφόρα τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2023.  Συγκεκριμένα, η τιμή της χρυσής λίρας έκανε «ποδαρικό» με 387,47 ευρώ στο νέο έτος, στις 3 Ιανουαρίου “σκαρφάλωσε” στα 388,64 ευρώ, στις 4 του μήνα η τιμή άγγιξε  τα 396,85 ευρώ, ενώ την περασμένη Πέμπτη «έκλεισε» στα 396,56 ευρώ.

Χρυσός: Πού βρίσκεται σήμερα η τιμή του χρυσού και ποιες είναι οι προβλέψεις των αναλυτών

Σύμφωνα με το investing.com, η  διεθνής τιμή του χρυσού διαμορφώνεται σήμερα στα 1.888, 60 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι προβλέψεις 

Η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να “εκτιναχθεί” το 2023 στα 4.000 δολάρια ανά ουγγιά λόγω των αυξήσεων στα επιτόκια και των φόβων για ύφεση που διατηρούν ασταθείς τις αγορές, όπως δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος και ο επικεφαλής επενδύσεων της Swiss Asia Capital, Juerg Kiener στην τηλεοπτική εκπομπή του cnbc   «Street Signs Asia» Επίσης την ίδια στιγμή έκανε προβλέψεις για το πού θα κινηθεί το 2024 η τιμή του χρυσού.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα μπορούσε να κυμανθεί μεταξύ 2.500 δολάρια ανά ουγγιά  και 4.000 δολάρια ανά ουγγιά κάποια στιγμή  το 2023,  τόνισε και πρόσθεσε πως εάν γίνει αυτό τότε αυτό  σημαίνει ότι η τιμή  του θα κινηθεί πραγματικά σε υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο δεν κινήθηκαν στο ίδιο επίπεδο κύματος οι πρόσφατες δηλώσεις του ανωτέρου υπεύθυνου στρατηγικής αγοράς της Slatestone Wealth, Kenny Polcari στο cnbc .Όπως είπε δεν βλέπει οι τιμές του χρυσού να κινηθούν στα επίπεδα των 4.000 δολαρίων ανά ουγγιά το 2023 παρόλο που θα το ήθελε πολύ. Πάντως εκτίμησε πως η τιμή του χρυσού θα κινηθεί στα 1.900 δολάρια η ουγγιά, αλλά αυτό καθοριστεί από το πώς θα κινηθεί ο πληθωρισμός με την παγκόσμια αύξηση των επιτοκίων.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.