Quantcast
Citi: Νόμισμα με δύο όψεις το πτωτικό ράλι του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Citi: Νόμισμα με δύο όψεις το πτωτικό ράλι του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Σε χαμηλά τετραετίας έχει υποχωρήσει πλέον η τιμή του πετρελαίου και οι αναλύσεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εξέλιξη αυτή στην αγορά του μαύρου χρυσού, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία δίνουν και παίρνουν.

Η Citi, πάντως, σε έκθεσή της επισημαίνει πως η πορεία της τιμής του πετρελαίου είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις και παραθέτει μία σειρά λόγων που καθιστούν την υποχώρηση της τιμής του μαύρου χρυσού ως μία ενθαρρυντική εξέλιξη για την διεθνή οικονομία. Όπως αναφέρει, το φθηνό πετρέλαιο θα δώσει ώθηση σε οικονομίες που το έχουν ανάγκη, βελτιώνοντας τα επίπεδα πληθωρισμού και αλλάζοντας την ροή της νομισματικής τους πολιτικής.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως οι κερδισμένοι του πτωτικού ράλι του πετρελαίου είναι οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, ενώ οι χώρες του ΟΠΕΚ που συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου θα επηρεαστούν σημαντικά. Στο ερώτημα για το πότε θα μπει φρένο στο πτωτικό σερί της τιμής του πετρελαίου, η Citi απαντά πως εντός της επόμενης πενταετίας η τιμή του πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί σε επίπεδα μεταξύ 70-90 δολάρια ανά βαρέλι, ωστόσο βραχυπρόθεσμα αναμένεται να υπάρξουν ακόμη εντονότερες πιέσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.