Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ανοδικό κλείσιμο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ανοδικό κλείσιμο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εν μέσω προσδοκιών των επενδυτών ότι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα ανακοινώσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αυτή την εβδομάδα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε κέρδη 0,2% στις 353,18 μονάδες. Τα κέρδη του δείκτη περιορίσθηκαν την τελευταία ώρα, ενώ προηγουμένως είχε σημειώσει άνοδο έως 0,7%. Οι ευρωπαικές μετοχές αυξήθηκαν σε υψηλό 7ετίας την Παρασκευή, όταν η άνοδος των πετρελαϊκών μετοχών υπερκάλυψε τη βουτιά των ελβετικών μετοχών. 

“Οι προσδοκίες περισσότερων μέτρων ρευστότητας από την ΕΚΤ έχουν οδηγήσει υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές¨, δήλωσε αναλυτής γερμανικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας, προσθέτοντας: “Η αγορά περιμένει την απόφαση που θα πάρει η ΕΚΤ την Πέμπτη και πόσο μεγάλο θα είναι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης”. 

Οι ιταλικές τράπεζες κινήθηκαν ανοδικά, καθώς αξιωματούχοι που έχουν γνώση του θέματος δήλωσαν ότι η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει νομοθεσία για να εξαναγκάσει τις μεγαλύτερες συνεταιριστικές ιταλικές τράπεζες να γίνουν ανώνυμες εταιρείες για να βελτιωθεί η διακυβέρνησή τους. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.