Quantcast
Φυσικό αέριο: Κάτω από τα 100 ευρώ η τιμή του - Τι εξετάζεται για την επιδότηση Νοεμβρίου - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Κάτω από τα 100 ευρώ η τιμή του – Τι εξετάζεται για την επιδότηση Νοεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Κάτω από τα επίπεδα των 100 ευρώ βρίσκεται σήμερα η τιμή της  μεταγαβατώρας του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου ανήλθε στα 98 ευρώ η μεγαβατώρα.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά από τον Ιούνιο  η τιμή του φυσικού αερίου ανέρχεται στα επίπεδα κάτω των 100 ευρώ. Η πιο υψηλή τιμή που κατέγραψε εντός της ημέρας το φυσικό αέριο ήταν στα  110, 200 ευρώ. Η τιμή του χθες ήταν στα 96, 5 ευρώ.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα

Η συνεδρίαση των υπουργών  Ενέργειας της Ε.Ε.

Το πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί ο δυναμικός διάδρομος τιμών του φυσικού αερίου θα είναι μεταξύ άλλων ένα από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος  στην αυριανό  συμβούλιο των  Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας. Αυτό σημαίνει  ότι θα υπάρχει μια ανώτατη και μια κατώτατη τιμή για το φυσικό αέριο.

Κατώτατη τιμή δηλαδή  να εξακολουθεί να είναι λίγο ακριβότερη η τιμή του  από την Ασία  έτσι ώστε να μην φεύγουν προς τα εκεί τα πλοία αλλά να είναι χαμηλότερη από τώρα προκειμένου να μην ξεφεύγουν οι τιμές.

Έρχονται μειώσεις στις επιδοτήσεις του φυσικού αερίου μηνός Νοεμβρίου 

Εάν διατηρηθεί  η αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου στα επίπεδα των 100 ευρώ, αυτό θα αποτυπωθεί τον επόμενα μήνα στα τιμολόγια της λιανικής. Πάντως η επιδότηση του φυσικού αερίου μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να είναι μειωμένη σε σχέση με αυτή των 9 λεπτών που είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.