Quantcast
Πανικός ρευστοποιήσεων στα κρυπτονομίσματα - Καταρρέει το Bitcoin - enikonomia.gr
share

Πανικός ρευστοποιήσεων στα κρυπτονομίσματα – Καταρρέει το Bitcoin

δημοσιεύτηκε:

Προς τα 20.000 δολάρια κατρακυλά το Bitcoin, σημειώνοντας τεράστια πτώση τα τελευταία 24ωρα και έχοντας χάσει περί το 50% της αξίας του από τα τέλη Μαρτίου και περί το 65% από το υψηλό όλων των εποχών που κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2021.

Η αναστροφή δείχνει σε αυτή τη φάση απίθανο σενάριο, καθώς οι επενδυτές πλέον προεξοφλούν ότι το ράλι των κρυπτονομισμάτων ήταν μια μεγάλη φούσκα που καταρρέει, καθώς η Fed αναβαθμίζει το επίπεδο της νομισματικής σύσφιξης και το φθηνό χρήμα τελειώνει.

Ανάλογη πορεία με αυτή του Bitcoin ακολουθεί και το Ethereum που έφτασε χθες να χάνει 20%. Οι αθρόες ρευστοποιήσεις κρυπτονομισμάτων οδήγησαν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων Binance και Celsius, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, να αναστείλουν τις αναλήψεις με συνέπεια να συνεχιστούν οι επιθετικές πωλήσεις.

Υπολογίζεται ότι από την περασμένη Παρασκευή στην αγορά κρυπτονομισμάτων χάθηκαν πάνω από 250 δισ. δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων υποχώρησε κάτω από το 1 τρισ. δολ. τη Δευτέρα για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.