Quantcast
Πάνω από το 19% εκτινάχθηκε η απόδοση των τριετών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Πάνω από το 19% εκτινάχθηκε η απόδοση των τριετών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Νέα εκτίναξη των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων σημειώθηκε μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ότι είναι εκτός πραγματικότητας μία συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους ή μία διάσκεψη για το ίδιο θέμα, και το βαρύ κλίμα που υπήρξε στις συζητήσεις του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. 

Η απόδοση των 3ετών ομολόγων, που υποχωρούσε κάτω από το 17%, εκτινάχθηκε πάνω από το 19% (στο 19,37% διαμορφωνόταν πριν από λίγο), ενώ η απόδοση των 10ετών διαμορφώθηκε στο 11,27%, ενώ είχε υποχωρήσει πριν το μεσημέρι στο 9,63%. 

“Οι επενδυτές είναι σαφώς νευρικοί σχετικά με τις προοπτικές της Ελλάδας, δεδομένης της έλλειψης προόδου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της”, δήλωσε αναλυτής της εταιρείας RIA Capital Markets στο Εδιμβούργο, προσθέτοντας: “Και οι δύο πλευρές συζητούν με σκληρό τρόπο, που σημαίνει ότι είναι απίθαμη μία γρήγορη λύση. Έτσι, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να ζητούν ένα πριμ κινδύνου για τα ελληνικά ομόλογα, ιδιαίτερα για τους πιο βραχυπρόθεσμους τίτλους εν μέσω φόβων ενδεχόμενης χρεοκοπίας”. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.