Quantcast
Πετρέλαιο brent: Oι προβλέψεις του Fitch για την περίοδο 2022-2024 - Οι εκτιμήσεις για τα καύσιμα στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο brent: Oι προβλέψεις του Fitch για την περίοδο 2022-2024 – Οι εκτιμήσεις για τα καύσιμα στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Περαιτέρω πτώση σημείωσε σήμερα η τιμή του πετρελαίου του brent. Όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το investing.com, η τιμή του brent κατέγραψε σήμερα μια πτώση της τάξεως του 0,48% και διαμορφώθηκε στα 78,97  δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η τιμή του brent υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021 καθώς διαμορφώθηκε στα 79 δολάρια το βαρέλι. Η πτώση αυτή καταγράφηκε μία μόλις ημέρα αφότου ενεργοποιήθηκε το πλαφόν στην τιμή για το ρωσικό πετρέλαιο, πέρα ​​από το εμπάργκο της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού αργού δια θαλάσσης.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του investing.com

Οι προβλέψεις του Fitch για την τιμή του brent  για 2022 -2024

Τις προβλέψεις του για την τιμή του brent για το 2022, το 2023 και το 2024 έκανε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch. Όπως προκύπτει από τον πίνακα της ιστοσελίδας του Fitch (www.fitchratings.com) η τιμή του αργού πετρελαίου Brent θα διαμορφωθεί στα 85 δολάρια ανά βαρέλι το 2023  από 100 δολάρια το βαρέλι το 2022 ενώ το 2024 η μέση τιμή του θα αποκλιμακωθεί περαιτέρω στα 65 δολάρια το βαρέλι. Επίσης από τον ίδιο πίνακα προκύπτει πως ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του για τη  μείωση των τιμών του πετρελαίου το 2023.

 

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του Fitch

Οι προβλέψεις για τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα

Οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα παραμένουν μέχρι στιγμής σε υψηλά επίπεδα καθώς η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται σε 1,961 ευρώ το λίτρο,  η τιμή του diesel  ανέρχεται σε 1,895 ευρώ το λίτρο και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται σε 1.179 ευρώ το λίτρο.

Αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων, diesel και πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιες είναι οι προβλέψεις για τις τιμές τους 

Αξιοσημείωτο είναι δε πως ορισμένα πρατήρια καυσίμων αναμένεται να πωλούν στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας την αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων κάτω από το 1,8 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης κάτω από το 1,7 ευρώ το λίτρο.

Επιπλέον η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει κάτω από το 1,1 ευρώ το λίτρο.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.