Quantcast
Πετρέλαιο: Με τα 95 δολάρια το βαρέλι "φλερτάρει" η τιμή του - Οι προβλέψεις - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Με τα 95 δολάρια το βαρέλι “φλερτάρει” η τιμή του – Οι προβλέψεις

δημοσιεύτηκε:

Mε τα 95 δολάρια το βαρέλι “φλερτάρει”  η τιμή του πετρελαίου brent. Όπως μεταδίδει το invensting.com , η τιμή του πετρελαίου ανήλθε σήμερα στις 10.56 π.μ. στα 94,19 δολάρια το βαρέλι και αυτή είναι αρκετά υψηλή για το 2023. Yπενθυμίζεται πως χθες το αμερικανικό αργό  έκλεισε για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022 πάνω από τα επίπεδα των 90 δολαρίων το βαρέλι.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία του Dow Jones Market Data της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου ανήλθε στα 90,16 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας  το υψηλότερο κλείσιμο από τις 7 Νοεμβρίου και το Brent παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώθηκε στα 93,70 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 15 Νοεμβρίου.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του investing

Εφιαλτικές προβλέψεις ακόμη και για 100 δολάρια το βαρέλι

Τις νέες  προβλέψεις τους για την πορεία του πετρελαίου κάνουν οι αναλυτές. Όπως μεταδίδει το  www.energyconnects.com που επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg, οι αναλυτές εκτιμούν πως η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει τα 100 δολάρια αλλά αυτό είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί. Υπάρχουν τεχνικές ενδείξεις πως είναι υπερβολικό να συμβεί αυτό το ράλι. «Τώρα η αγορά του  πετρελαίου θα πρέπει να δει εάν υπάρχει το ενδεχόμενο τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent να ανέλθουν στα 100 δολάρια το βαρέλι κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023  δεδομένου την έκταση που έχουν πάρει οι περικοπές  της προσφοράς του ΟΠΕΚ+» δήλωσε ο διευθυντής έρευνας για τα ορυχεία και τα ενεργειακά εμπορεύματα στην Commonwealth Bank of Australia, Vivek Dhar .Και συνέχισε λέγοντας πως τα χαμηλότερα παγκόσμια αποθέματα αργού θέτουν τις τιμές σε κίνδυνο αυξημένης αστάθειας.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.