Quantcast
Πώς επηρεάστηκαν οι αποδόσεις των 10ετών και 5ετών ελληνικών ομολόγων από τα καλά νέα της Goldman Sachs - enikonomia.gr
share

Πώς επηρεάστηκαν οι αποδόσεις των 10ετών και 5ετών ελληνικών ομολόγων από τα καλά νέα της Goldman Sachs

δημοσιεύτηκε:

Υποχώρησε σήμερα η απόδοση στο 10ετές ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, μετά την χθεσινή έκθεση της τράπεζας  Goldman Sachs που ανέφερε ότι η χώρα μας έχει αυξημένες πιθανότητες να ανακτήσει στις αρχές του 2023 την επενδυτική βαθμίδα.

Επίσης επισημαίνεται ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να έχει καλύτερη απόδοση από τις άλλες στην Ευρωζώνη το 2023, με την ΕΕ και το ΔΝΤ να προβλέπουν μέση αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ στο 1,3% έναντι της πρόβλεψης για -0,1% για τη ζώνη του ευρώ.

Μάλιστα το Investing.com αναφέρει πως η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου σήμερα έφτασε στο 3,96%, καταγράφοντας μείωση 0,36 % σε σχέση με χθες. Σε πτωτική πορεία κινείται και η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου. Όπως δείχνουν τα στοιχεία η απόδοσή του διαμορφώθηκε στο, 3 % σημειώνοντας μια πτώση  2,04% από χθες.

Σημειώνεται δεν πως στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου συναλλαγές 84 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατομμύρια αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Δείτε παρακάτω τους σχετικούς πίνακες του Investing.com

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.