Quantcast
Google: Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανακριβή στοιχεία - enikonomia.gr
share

Google: Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανακριβή στοιχεία

δημοσιεύτηκε:

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία  η Google θα πρέπει να διαγράφει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων που αφορούν σε πρόσωπα στην Ευρώπη, εάν οι πολίτες αποδεικνύουν ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι εσφαλμένες.

Σύμφωνα με το federalnewsnetwork.com οι πολίτες της Ευρώπης μπορούν να ζητήσουν από την Google και από άλλες μηχανές αναζήτησης να διαγράψουν links ή ενοχλητικές πληροφορίες για τους ίδιους ακόμη κι αν είναι αλήθεια, βάσει του «δικαιώματος στη λήθη».

Παράλληλα επισημαίνεται πως στο πλαίσιο της εφαρμογής των αυστηρών κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν  το περιεχόμενο των διαδικτυακών αναζητήσεων που αφορούν τους ίδιους. Ωστόσο οι κανόνες αυτοί είναι συχνά αντικρουόμενοι με αυτούς που αφορούν το δικαίωμα στην πληροφόρηση.

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η υπόθεση που πήγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας αφορούσε δύο managers μιας επενδυτικής εταιρείας που ζητούσαν από την Google να μην υπάρχουν τα ονόματά τους στην μηχανή αναζήτησης ούτε και να τα συνδέει με άρθρα που επέκριναν τη στρατηγική του Ομίλου. Επίσης επεσήμαναν πως το περιεχόμενο των άρθρων αυτών ήταν  ψευδές.  Ωστόσο από την πλευρά της η Google  δεν το δέχτηκε, επειδή δεν γνώριζε εάν τα άρθρα ήταν ακριβή.

Από την πλευρά του Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  διαφώνησε και είπε πως εάν κάποιος καταθέσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η πληροφορία είναι ανακριβής, τότε η εταιρεία θα πρέπει να τη διαγράψει.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.