Quantcast
Πτώση 0,3% του αμερικανικού δείκτη S&P 500 - enikonomia.gr
share

Πτώση 0,3% του αμερικανικού δείκτη S&P 500

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινήθηκε ο αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης Standard & Poor’s 500, καθώς οι μετοχές των ενερεγειακών εταιρειών σφυροκοπήθηκαν μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητο το πλαφόν της παραγωγής του, αντισταθμίζοντας την άνοδο των τιμών των αλυσίδων λιανικής πώλησης. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,3% στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη, καθώς τα χρηματιστήρια έκλεισαν νωρίς μετά τη χθεσινή αργία. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% και ο δείκτης Nasdaq 0,5%.

Η μετοχή της πετρελαικής εταιρείας Exxon Mobil και της εταιρείας αερίου Chevron που έχουν τη μεγαλύτερη σtάθμιση στον S&P 500 κατέγραψαν ζημιές πάνω από 4,2%. Αντίθετα, οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών American Airlines και Delta Air  αυξήθηκαν πάνω από 5,5%, εν μέσω αισιοδοξίας ότι θα οφεληθούν από το χαμηλότερο κόστος των καυσίμων. Οι μετοχές των καταστημάτων Wal – Mart αυξήθηκαν πάνω από 2,8%, καθώς οι δαπάνες των καταναλωτών αυξάνονται. 

Ο S&P 500 έκλεισε σε επίπεδο – ρεκόρ στις 26 Νοεμβρίου και σημείωσε κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο της τάξης του 2,5%. Έχει καταγράψει άνοδο 11% από τα χαμηλά του Οκτωβρίου, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία βελτιώνεται και οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου ενίσχυσαν τα μέτρα στήριξης. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.