Quantcast
Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Με απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι κλάδοι ενέργειας και εμπορευμάτων συνεχίζουν να βρίσκονται υπό την πίεση της μείωσης των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων.

Ειδικότερα, στις 10:35, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,80% στις 6.667 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,18% στις 9.962 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 0,64% στις 4.363 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,48% στις 345,57 μονάδες.

Η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται κάτω από τα 64 δολάρια, οδηγώντας τον κλάδο της ενέργειας να καταγράψει απώλειες της τάξεως του 3%, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2011. Επίσης, ο κλάδος των εμπορευμάτων σημειώνει πτώση 3,3%.

Στον αντίποδα, η Altice κερδίζει 5,4%, καθώς έγινε γνωστό ότι ξεκινούν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση μέρους του ενεργητικού της Oi, το οποίο βρίσκεται στην Πορτογαλία.

Επίσης, η Gagfah σημειώνει κέρδη 13%, καθώς η Deutsche Annington Immobilien συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία. Η γερμανική εταιρεία κατέθεσε πρόταση ύψους 3,9 δισ. ευρώ, ή 18 ευρώ ανά μετοχή, τιμή που είναι κατά 16% υψηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Αρνητικά επιδρά στις αγορές και η ανακοίνωση ότι ο μεταποιητικός κλάδος της Κίνας, όπως κατάδειξε ο σχετικός δείκτης PMI της HSBC, παραμένει σε χαμηλά εξαμήνου, ήτοι στις 50,3 μονάδες τον Νοέμβριο, από 50,8 μονάδες τον Οκτώβριο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.