Quantcast
Σε χαμηλά επίπεδα πενταμήνου κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλά επίπεδα πενταμήνου κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Στα χαμηλά επίπεδα πέντε μηνών πενταμήνου κινούνται την Παρασκευή τα χρηματιστήρια, καθώς η αβεβαιότητα για το παγκόσμιο εμπόριο έχει απλωθεί πάνω από τις αγορές και οι επενδυτές αποφεύγουν τους πιο ριψοκίνδυνους τομείς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 έχασε τα κέρδη που είχε στην αρχή της συνεδρίασης και υποχωρούσε 0,2% πριν από λίγο, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX, στον οποίο κυριαρχούν εξαγωγικές εταιρείες, κατέγραφε απώλειες 0,3%. Ο δείκτης αναφοράς για τις ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες 2,4%, που είναι οι υψηλότερες από τα τέλη Μαρτίου, με τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου να έχει μειωθεί από τις ανησυχίες για την κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και την αδυναμία στις αναδυόμενες αγορές.

Οι επενδυτές απέφευγαν τις μετοχές στους κλάδους που επηρεάζονται περισσότερο από τον οικονομικό κύκλο – όπως τον χρηματοπιστωτικό, τον ενεργειακό και των ορυχείων – μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας για τη δημόσια διαβούλευση των προτεινόμενων δασμών από τις ΗΠΑ σε επιπλέον εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα αξίας 200 δισ. δολαρίων. Ο ακριβής χρόνος εφαρμογής των δασμών αυτών παραμένει αβέβαιος.

Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, που ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος στις ειδήσεις για τους δασμούς, υποχωρούσε 0,3%. Οι τεχνολογικές μετοχές κινούνταν, επίσης, ελαφρά χαμηλότερα. Οι εταιρείες κατασκευής μικροκυκλωμάτων AMS και Siltronic σημείωναν απώλειες 0,9% και 3,9%, αντίστοιχα, ακολουθώντας την πτώση των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών στη διάρκεια της νύχτας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.