Quantcast
Σταθεροποιούνται οι ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Τάσεις σταθεροποίησης επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, ύστερα από το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, με τα θετικά αποτελέσματα να οδηγούν ανοδικά τις μετοχές της Melrose Industries και της Subsea 7.

Στις 10:26 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος σε ποσοστιαίους όρους. Οι μετοχές πρώτων υλών σημείωσαν νωρίτερα άνοδο κατά 1%, ύστερα από κέρδη άνω του 2,9% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Η βρετανική εταιρία Melrose Industries – που ειδικεύεται στο να αποκτά εταιρίες με περιθώρια ανάπτυξης, να βελτιώνει τις επιδόσεις τους και ύστερα να τις πουλά – ανήλθε σε ιστορικό υψηλό καθώς τα ετήσια έσοδά της υπερτριπλασιάστηκαν.

Η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρία Subsea 7 σημείωσε άνοδο 9,8% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο και της διανομής ειδικού μερίσματος.

Στο αντίποδα, η μετοχή της βρετανικής εταιρίας κατασκευής κατοικιών Travis Perkins ήταν μεταξύ αυτών με τις μεγαλύτερες απώλειες εξαιτίας της μείωσης της κερδοφορίας της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.