Quantcast
Συγκρατημένοι οι επενδυτές ενόψει τρόικας και αξιολόγησης από την Fitch στη Λ. Αθηνών - enikonomia.gr
share

Συγκρατημένοι οι επενδυτές ενόψει τρόικας και αξιολόγησης από την Fitch στη Λ. Αθηνών

δημοσιεύτηκε:

Ως… χλιαρό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το δεύτερο μισό της σημερινής συνεδρίασης, με το Γενικό Δείκτη τιμών να διακρατεί τα κέρδη των προηγούμενων δύο ημερών, ενώ στις δημοπρασίες έκλεισε και υψηλότερα κατά 0,54%.

Οι επενδυτές κράτησαν τις αποστάσεις τους ενόψει της τηλεδιάσκεψης με την Τρόικα αργότερα σήμερα, ενώ δεν υπήρξαν ενδείξεις σημαντικού short covering, με τις δύο σειρές να κατέχουν ίσο όγκο συμβολαίων, πέραν των 17.15 όπου πραγματοποιήθηκαν γύρω στα 4.000 παραπάνω συμβόλαια στη σειρά Νοεμβρίου.

Aύριο στις 11 το βράδυ αναμένεται και η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch. «Θα είναι έκπληξη, αν αλλάξει το outlook σε positive αλλά λόγω πολιτικού ρίσκου κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο» αναφέρει χρηματιστηριακός αναλυτής.  

Στο ταμπλό τώρα, ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 310 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,52%, ενώ από τις επιμέρους μετοχές με κέρδη έκλεισαν οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+9,43%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+4,42%), ΒΙΟ (+3,18%), ΕΕΕ (+2,7%), ΙΝΛΟΤ (+1,8%) και ΕΥΔΑΠ (+1,19%). Αντίθετα σε αρνητικό έδαφος κατέληξαν οι ΕΧΑΕ (-1,86%), ΜΙΓ (-1,72%), ΜΠΕΛΑ (-1%) και ΦΦΓΚΡΠ (-0,37%). Ο ΟΠΑΠ και η ΓΡΙΒ έκλεισαν αμετάβλητες στα 9,5 και 8,8 ευρώ αντίστοιχα.

Ήπιες υπήρξαν οι μεταβολές στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Η Τρ. Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 0,84%, ενώ ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ υποχώρησαν κατά 0,54% και 0,73% αντίστοιχα. Η Alpha Bank παρέμεινε σταθερή στο χθεσινό κλείσιμο των 0,53 ευρώ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η Montanaro Asset Management Ltd ανακοίνωσε ότι στις 18 Νοεμβρίου μείωσε τη συμμετοχή της στην Frigoglass, στο 4,05% από 5,65% προηγουμένως. Η μετοχή της ΦΡΙΓΟ έκλεισε 1% υψηλότερα στα 2 ευρώ. Από τις λοιπές μετοχές της μεσαίας, η Attica Bank ενισχύθηκε κατά 5,45%, ο ΦΟΥΡΛΗΣ κατά 3,7%, η ΑΡΑΙΓ κατά 2,4%, ενώ ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ και ο ΑΒΑΞ υποχώρησαν 3,46% και 2,54% αντίστοιχα.

Στην αγορά παραγώγων, με πιο ήπιο ρυθμό πραγματοποιήθηκε η μετακύλιση των θέσεων λόγω αυριανής λήξης, με το time spead υπέρ των «long” στη σειρά Νοεμβρίου.

Η συναλλακτική δραστηριότητα περιορίστηκε κατά 15 εκατ. ευρώ σε σχέση με χτες και διαμορφώθηκε στα 75,38 εκατ. ευρώ.

Στην Ευρώπη συνεχίζονται οι πιέσεις στις αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης τόσο σε Γερμανία και Γαλλία, όσο και στο σύνολο της Ευρωζώνης.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.