Quantcast
Τα εταιρικά αποτελέσματα «ανεβάζουν» τις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Τα εταιρικά αποτελέσματα «ανεβάζουν» τις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα κάποιων εταιριών και την άνοδο των μετοχών υγείας να βοηθούν να αντισταθμιστούν οι απώλειες των πετρελαϊκών εταιριών και των τραπεζών της ευρωζώνης.

Η εταιρία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων AMS σημείωσε άλμα πάνω από 16% και αναμένεται να έχει την καλύτερη ημερήσια επίδοση των τελευταίων σχεδόν 13 ετών καθώς τα έσοδα τέταρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στο ανώτερο επίπεδο του εύρους των προβλέψεών της. Η εταιρία μηχανημάτων επεξεργασίας τροφίμων GEA ενισχύθηκε 5,5% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων προβλέψεων για την κερδοφορία της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2% με τις μετοχές υγείας, τις βιομηχανίες και τις μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών να προσφέρουν στήριξη στην αγορά.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών εξόρυξης σημείωσε άνοδο 0,9% χάρη στην αύξηση των τιμών των βασικών και των πολύτιμων μετάλλων.

Αντίθετα, πτώση 2,5% κατέγραψε η μετοχή της BP, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματά της ήταν κατώτερα των προβλέψεων. Η ομοειδής της Statoil επίσης σημείωσε πτώση ύστερα από την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Πτώση κατέγραψαν νωρίτερα οι γαλλικές τράπεζες καθώς η BNP Paribas ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προβλέψεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.