Quantcast
Wall Street: Πτώση μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πτώση μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

Οι μετοχές της Wall Street έκλεισαν με ζημιές, καθώς τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν απογοητευτικά, δείχνοντας επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης σε μόλις 0,2% (σε ετήσια βάση) στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Η μείωση περιορίσθηκε μετά την ανακοίνωση της Fed, που σημείωνε τις οικονομικές αδυναμίες στην αγορά εργασίας και την αμερικανική οικονομία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως η κεντρική τράπεζα δεν βιασθεί να προχωρήσει στην αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της. 

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,4% στις 18.033,53 μονάδες, ενώ αντίστοιχες ήταν οι απώλειες και για τον S&P 500 που έκλεισε στις 2.106,85 μονάδες. Ο Nasdaq υποχώρησε 0,6% στις 5.023,64 μονάδες.
«Όλοι ξέρουμε ότι η Fed θα ήθελε να αρχίσει την εξομάλυνση των επιτοκίων, αλλά το απλό γεγονός είναι ότι τα οικονομικά στοιχεία δεν δικαιολογούν αυτό το μέτρα τώρα», δήλωσε αναλυτής στη Νέα Υόρκη.
Οι μεγαλύτεροι δείκτες αρχικά είδαν τις ζημιές τους να αυξάνονται μετά την ανακοίνωση της Fed, αλλά στη συνέχεια οι απώλειες περιορίσθηκαν.

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.