Quantcast
Έκπτωση 20% στα πρόστιμα για όσους τακτοποιήσουν αυθαίρετα - enikonomia.gr
share

Έκπτωση 20% στα πρόστιμα για όσους τακτοποιήσουν αυθαίρετα

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετα με βάση όσα προβλέπονται από τον νέο νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να πετύχουν έκπτωση 20% στην καταβολή των προστίμων.

Όπως διευκρινίζουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η παράταση δόθηκε επειδή δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι για την εφαρμογή του νέου νόμου.

Εάν η τακτοποίηση γίνει το χρονικό διάστημα από 9 Οκτωβρίου 2018 έως τις 8 Απριλίου 2019, τότε προβλέπεται έκπτωση στην πληρωμή προστίμων κατά 10%. Ιδια έκπτωση (10%) δικαιούνται και οι ιδιοκτήτες που μαζί με τη δήλωση υπαγωγής υποβάλλουν και μελέτη στατικής επάρκειας.

Το ενιαίο πρόστιμο αυξάνεται κατά 10% αν η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του νέου νόμου από τις 9 Απριλίου 2019 έως τις 8 Οκτωβρίου 2019. Επίσης θα υπάρχει αύξηση του προστίμου κατά 20% αν ο ιδιοκτήτης το τακτοποιήσει μετά τις 9 Οκτωβρίου 2019, αλλά και αύξηση κατά 10% αν η αυθαίρετη κατασκευή βρίσκεται σε περιοχές προστασίας για τις οποίες έχουν εκδοθεί και ισχύουν προεδρικά διατάγματα καθορισμού όρων δόμησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.