Quantcast
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πολύ μεγάλες οι διαφορές τιμών στη Θεσσαλονίκη - enikonomia.gr
share

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πολύ μεγάλες οι διαφορές τιμών στη Θεσσαλονίκη

δημοσιεύτηκε:

Έως και κατά 127,7% ακριβότερα μπορεί να στοιχίσουν τα ίδια ακριβώς προϊόντα και στις ίδιες ποσότητες για το φετινό γιορτινό τραπέζι, καθώς η κατώτερη και ανώτερη τιμή των ίδιων ειδών διαφέρουν πολύ ανά σημείο πώλησης, αναφέρει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), επισημαίνοντας ότι οι καταναλωτές θα πρέπει και φέτος να κάνουν πολύ προσεκτική έρευνα αγοράς.

Το Κέντρο πραγματοποίησε σχετική τιμοληψία στις 18 και 19 Δεκεμβρίου σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.

“Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, για 8-10 άτομα, περιλαμβάνει δύο κύρια πιάτα, τέσσερις σαλάτες, δύο γλυκά και πέντε είδη φρούτων. Για το ίδιο προϊόν, οι τιμές (κατώτερη – ανώτερη) διαφέρουν, κατά πολύ. Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, είναι ακριβότερο κατά 127,77% από ένα τραπέζι, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν, με τις κατώτερες τιμές”, σημειώνει το ΚΕΠΚΑ.

Όπως διευκρινίζεται, στην αγορά υπάρχουν και ακραίες τιμές (π.χ. μελομακάρονα 17,95 ευρώ το κιλό, κουραμπιέδες 19,95 ευρώ το κιλό ή κόκκινο κρασί με 56,50 ευρώ το λίτρο). Οι τιμές αυτές δεν ελήφθησαν υπόψη στην τιμολοψία.

“Αντικαθιστώντας τη γαλοπούλα, με κόκορα, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι κοστίζει από 45,38 ευρώ έως 121,85 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, αν επιλέξουμε κόκορα αντί για γαλοπούλα, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα στοιχίσει έως 24,14% φθηνότερα. Επειδή, τέλος, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν πολλές προσφορές, μπορούμε μέχρι και τελευταία στιγμή να επωφεληθούμε από καλύτερες τιμές” υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ, στην οποία περιλαμβάνεται και πίνακας με ενδεικτικές τιμές (κατώτερη και ανώτερη), που κατεγράφησαν κατά την τιμοληψία:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.