Quantcast
Τιμές καυσίμων: Καθησυχαστικός ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών - enikonomia.gr
share

Τιμές καυσίμων: Καθησυχαστικός ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών

δημοσιεύτηκε:

Δεν διακρίνεται σήμερα ιδιαίτερη ανησυχία για τις διεθνείς τιμές των καυσίμων με βάση τα δεδομένα που γνωρίζουμε, επισημαίνει ο Σύνδεσμος των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), με αφορμή τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις τους στις τιμές των καυσίμων.

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι οι σημερινές λιανικές τιμές της βενζίνης κινούνται στο επίπεδο των τιμών του δεύτερου τριμήνου του 2019, παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του έτους οι τιμές αυξήθηκαν εξαιτίας της αύξησης του ποσοστού βιοαιθανόλης που αναμειγνύεται υποχρεωτικά – βάσει Κοινοτικής Οδηγίας για τα βιοκαύσιμα και την ενεργειακή εξοικονόμηση- στη βενζίνη.

«Το μεγάλο πρόβλημα στην τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα παραμένει η υψηλή φορολογία. Ο Έλληνας καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι για κάθε 10 ευρώ που καταβάλλει για βενζίνη τα 6,5 ευρώ (δηλαδή το 65%) είναι φόροι και δασμοί ενώ μόνο τα 0,6 ευρώ (το 6%) αντιστοιχεί συνολικά στο μικτό περιθώριο των Εταιριών Εμπορίας, των πρατηριούχων και της εφοδιαστικής αλυσίδας», καταλήγει ο ΣΕΕΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.